Velg en side

OM

Bosatt i Kristiansand.

Frilanser med undersøkende journalistikk siden 2014.

Høsten 2023 og vinteren 2024 reiser jeg på reportasjeturer til Ukraina for å dekke det sivile samfunnets kår under krigen.

I 2001 og 2002 dekket jeg Baneheia-saken for NTB og siden for Nettavisen. Den spesielle saken var kanskje den aller første, hvor nyhetene gikk rett fra salen og ut på verdensveven via ISDN-linje. Baneheia-saken har fulgt meg siden, og jeg har skrevet flere artikler om den feilaktige dommen.

Juni 2023 ga jeg ut bok om saken. Historien om et varslet justismord kom ut på Nettavisen forlag.

Den kan bestilles her:

 

I yngre år avtjente i verneplikten som journalist i Forsvarets forum. I studietiden jobbet jeg også for Aftenposten og studentavisen Universitas.

I to år fra 1998 arbeidet jeg i Norsk telegrambyrå i Oslo, mens jeg skrev hovedoppgaven i statsvitenskap på Universitetet i Oslo, med fordypning i politisk teori. Hovedoppgaven min Retten til å få barn, diskuterte individuelle rettigheter og barnløses møte med helsevesenet, opp mot politiske teorier.

I 1998 flyttet familien til Kristiansand, og jeg etablerte meg som frilansjournalist. I et tiår arbeidet jeg som fast ansatt nyhetsjournalist for Agderposten fra 2005 og Fædrelandsvennen fra 2007.

286756_10150259063916792_3067407_o

 

 

 

 

 

Jeg arbeider i dag som nyhetsjournalist og selvstendig researcher og journalist for egne og andres dokumentar-prosjekter.

Jeg har også god innsikt i etiske problemstillinger, og har utformet og deltatt i flere behandlinger for Pressens faglige utvalg.

Forsvar, droner, innkjøp og presse

For nettstedet Dronemagasinet, tilhørende bransjeorganisasjon UAS Norway, har jeg dykket ned i en rekke anbuds- og innkjøpsprosesser til Forsvaret, og skrevet en rekke artikler om dronepolitikk.

Journalistikk interesserer meg, og de senere år har det dukket opp gode nettsteder som dekker mediebransjen. Jeg har skrevet mye for Medier24 og journalisten.no, den siste et uavhengig nettsted eid av Norsk journalistlag.

Blant senere arbeider er DNA-reportasjer for Politiforum, som avdekker rettssikkerhetsproblemer knyttet til DNA-beviset i norske rettssaler. Artikkelen er fritt tilgjengelig her. Serien kom ut høsten 2022, og ble sommeren 2023 tildelt hedelig omtale for graveprisen for norske fagblader.

Juni 2023 publiserte Dronemagasinet reportasjeserien om Flydrone.no. Et prosjekt hos Luftfartstilsynet om et nettsted for eksamener og registrering av droneflygere, gikk fra 2,3 til 8 millioner på to og et halvt år. Prosjektet blir kritisert, og tilsynet uttalte like før publisering at hele prosjektet vil bli avsluttet.

Les saken her: Flydrone.no som ble et mareritt

 

Tidsskrift for Norsk psykologforening

Tidsskriftet til psykologforeningen ønsket å undersøke dommen mot en prest i Glåmdalen, som i 2008 ble dømt for omfattende overgrep mot sin adoptivdatter. Sommeren 2017 publiserte vi en dokumentar, som viser at materialet dommene bygger på, er spinkelt, og antyder at saken kan være et justismord. Journalist Øystein Helmikstøl har siden utarbeidet flere saker om emnet. Her er sakene samlet https://prestesaken.wordpress.com/.

Facebook

Ole Dag Kvamme Media

4 weeks 1 day ago

Nå også på finsk! Skolereportasjen min fra Butsja, Kyiv og ikke minst Kherson er nå publisert av det største, finske magasinet for utdanning - Opettaja.

Ole Dag Kvamme Media

1 month 2 weeks ago

Det er vanskelig å ikke la seg forbløffe av sirkuset som foregår i Sandnes. Hele byen legges om, den gamle Vågen med industri rundt blir

Ole Dag Kvamme Media

1 month 2 weeks ago

I går hadde jeg sett frem til at Jan Helge Andersen skulle spørre ut Viggo Kristiansen, for å skape usikkerhet om hans forklaring. Kan Kristiansen

Kategorier

Arkiv